fbpx

Dermostria Çatlak Bakımı

Deri çatlakları tıbbi bir problem yaratmayan, fakat kozmetik olarak rahatsız eden bir durumdur. Çatlak bakımındaki amaç da çatlakların kozmetik olarak daha az belirgin ve daha az görünür olmasını sağlamaktır.

Deri Çatlakları (Stria) Nedir?

Toplumda sık görülen, çizgisel atrofik (ince) görünümlü bantlardır. Deride gerilme sonucu cildin alt tabakasındaki (dermis) hasara bağlı olarak gelişir. En sık ergenlik döneminde hızlı büyüme, gebelik dönemi ve hızlı kilo alma gibi vücut alanlarının ani ve hızlı genişlemesi sırasında oluşurlar.

Çatlak Görüntüsü Nasıl Oluşur?

Deri çatlakları deri gerginliğinin fazla olduğu vücut bölgelerinde görülür. Cildimizle kaslarımız arasında gerginliği sağlayan bağ dokumuz vardır. Bağ dokusu birbirinin içine geçmiş kolajen ve elastin iplikçiklerinden oluşur. Aralarında da su, yağ hücreleri bulunur. Herhangi bir nedenle bu ipliklerde kırılma veya ayrılma olursa; cilt yüzeyinde çatlak görüntüsü oluşur.

Çatlaklar oluşurken öncelikle deride pembe bir renk değişikliği ve kaşıntı oluşur. Deri çatlakları ilk oluştuğunda kırmızı mor bir çizgi gibidir (stria rubra). Zaman içinde bu kızarıklıklar solar ve beyazlaşır (stria alba). Genellikle birkaç cm uzunluğunda, 1-10 mm genişliğindedir.

Çatlaklar (Stria) Hangi Nedenlerle Oluşur?

  • Gebelik
  • Hızlı kilo alıp verme
  • Ergenlik döneminde hızlı büyüme
  • Cushing Sendromu
  • Kortizon içeren kremler, haplar ve iğneler
  • AIDS hastalarında kullanılan bazı ilaçlar
  • Bazı genetik hastalıklar
  • Kronik karaciğer hastalığı

Deri Çatlakları (Strialar) Vücutta En Sık Nerelerde Oluşur?

  • Gebelik döneminde strialar genellikle karın ve göğüs bölgesinde gelişir.
  • Ergenlik döneminde uyluk dış yüzü ve bel bölgesinde görülür.
  • Vücut geliştirici sporlarla uğraşanların omuzlarında ortaya çıkabilir.
  • Aşırı kilolu kişilerde vücudun farklı bölümlerinde gelişebilir.
  • Cushing sendromunda yaygın strialar gelişir ve bazen yüzde de görülebilir. Bu strialar diğerlerine göre daha büyük ve geniştir.
  • Kortizonlu kremlere bağlı gelişen strialar ise kremlerin uygulama yerinde gözlenir ve genellikle kıvrım yerlerinde daha sık gelişir.

Deri Çatlaklarını Azaltmak Veya Tamamen Yok Etmek Mümkün Müdür?

Deri çatlakları tıbbi bir problem yaratmayan, fakat kozmetik olarak rahatsız eden bir durumdur. Çatlak bakımındaki amaç da çatlakların kozmetik olarak daha az belirgin ve daha az görünür olmasını sağlamaktır.

Üzülerek söylemek gerekirse bugünkü teknolojiyle,  çatlak deri görüntüsünü tamamen normal deri görüntüsüne kavuşturacak mucizevi bir yöntem olmasa da; şaşırtıcı ve yüz güldürücü sonuçlar elde edebiliyoruz.

Bununla birlikte derin ve büyük çatlaklarda başarı oranı, yüzeysel ve küçük çatlaklara göre daha düşüktür.

Çatlakların Bakımı Nasıl Yapılır?

Çatlakların bakımındaki amaç, derinin orta tabakası olan dermisteki kolajeni uyarmak ve elastin sentezini tetiklemektir. Bu yöntemi de yeni nesil teknolojiye ve yüksek performansa sahip <Dermostria Çatlak Bakımı> cihazı ile uyguluyoruz.

Bu yöntemde alüminyum oksit kristalleri çatlak yüzeyine püskürtülür. Bölge aşındırılır. Ardından bağ dokusunu tamir etmeye yardımcı kremlerin, ultrason yardımı ile emilimi sağlanır. Ultrason bölgesel olarak kan akımını artırdığı için kremler daha iyi emilir. Etki maksimuma çıkar. İşlem ağrısızdır. Seanslar 15 günlük aralıklarla yapılır. İşlem yapıldıktan sonra kişi normal yaşantısına devam eder. Çatlak bakımı ortalama 8-10 seanstır.

Çatlak Bakımının Başarı Oranı Nedir?

Çatlak bakımı işleminin başarı oranı, çatlak nedenine bağlı olarak %40-%90 aralığında değişebilmektedir. Genetik nedenlerden oluşan çatlaklarda başarı oranı daha düşük olacaktır.

Ne kadarlık bir görüntü değişikliği olacağını bir örnekle anlatalım:

* Elimize düzgün bir kağıt alalım ve bu kağıt, cildimizin çatlamamış, normal hali olsun.

* Sonra bu kağıdı avucumuzun içinde buruşturalım. Kağıdın buruşuk hali de cildimizin çatlamış hali olsun.

* Buruşuk kağıdı düzeltebildiğimiz kadar düzeltmeye çalışalım, üzerine kitaplar koyarak 3-5 hafta bekleyelim, hatta kağıdı ütüleyebiliriz bile.

* Kağıdın son hali kuşkusuz çok düzgün olacaktır. Ama buruşturulmamış ilk hali gibi asla olamayacaktır.

* İşte çatlak bakımı sonraki başarı oranımız da bu örneğe benzer olacaktır.

Tavsiyelerimiz

Vücudunuzda çatlama başladıysa koruyucu olarak cildinizi sürekli nemli tutmalı, bol su içmeli ve hızlı kilo alıp vermekten kaçınmalısınız.


? Epila Güzellik Salonu olarak; Kaliteli, güvenilir, hijyenik ortamı; modern teknolojimiz ve güler yüzlü uzman estetisyenlerimizle, <kadınlara özel> hizmet vermekteyiz.
? Amacımız, önce insan sağlığı ve doğru bilgilendirme ilkesiyle , müşterilerimize her zaman en iyisini sunmaktır.
? Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak ve güzelliğine güzellik katmak isteyen tüm kadınları Epila Güzellik Salonuna bekliyoruz.
.
güzelliğinizi bizimle keşfedin…?
EPİLA GÜZELLİK SALONU✨
Güzellik Uzm. Mürşide SAĞLAM✨
.
? KocaCami Doğu Köşesi. 107Sk. No:37 NAZİLLİ

☎ 0256 313 5959

☎ 0505 357 6795